banner

Buitenschoolse opvang (BSO 4 tot 12 jaar)

Ieder kind verdient het om happy te zijn...

Een kind voelt zich happy wanneer de omgeving geborgenheid, stabiliteit en gezelligheid geeft. Uiteraard dient het er vooral uitdagend te zijn. Happy Kids heeft een kleinschalige BSO. Door het maximum van 20 kinderen, kunnen we elk kind de aandacht schenken die het nodig heeft, zowel individueel als in de groep. 

Eigen keuze

Vol enthousiasme en met veel plezier staan onze deskundige pedagogische medewerkers iedere dag voor de kinderen klaar. De kinderen maken wij net zo enthousiast door vrolijke, creatieve activiteiten te organiseren. We prikkelen ze om mee te denken en mee te doen. Dit geldt voor onze thema’s, maar ook voor andere activiteiten.

Onze multifunctionele BSO

Onze twee ruimtes zijn multifunctioneel ingericht met een kinderlijke, huiselijke sfeer voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Er zijn heel veel spelletjes,  een leeshoekje, een knutselhoek, een werkbank, een tafelvoetbaltafel, een kookruimte en nog veel meer. Ook hebben de kinderen onder toezicht beschikking over oa. een computer, smart tv en Wii. De kinderen mogen beperkte tijd met deze multi media bezig zijn. Wij stimuleren buiten spelen en andere activiteiten. Daarnaast hebben we een grote tuin, waar kinderen zowel in zon als schaduw heerlijk buiten kunnen spelen.

Uitdagende activiteiten

Kinderen bedenken bijvoorbeeld hun eigen stripverhaal. Met knutsels, lijm en kleurpotloden gaan ze fanatiek en fantasierijk aan de slag! Andere uitdagende activiteiten zijn tafelvoetbal, tafeltennis, en zagen, timmeren en solderen voor de oudere kinderen. In ons eigen kookcafé, waar we een aantal keer per maand samen bakken en koken, krijgen kinderen onder begeleiding taken die passen bij hun ontwikkeling. De jongste kinderen helpen bijvoorbeeld met klaarzetten en makkelijk snijwerk, terwijl de oudere kinderen actief meehelpen met koken en leren hoe ze veilig snijden. Teamwork. Happy Kids stelt ook Robotica materialen ter beschikkig om zo kinderen te laten kennis maken met de eerste stappen in programmeren. Met als doel logisch denkvermogen en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen gericht op de 21e eeuwse vaardigheden.

Ook organiseren we leuke uitjes voor de kinderen. Naar Speeltuin De Korenbloem bijvoorbeeld, het bos, de voetbalkooi en de kinderboerderij. In de vakanties is het helemaal een feest bij Happy Kids. Dan organiseren we extra leuke activiteiten zoals geocaching, musea en SchatKids. Of we eten samen lekker pannenkoeken. Alle activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen. 

Iedereen is anders

Bij Happy Kids luisteren we naar de wensen van elk kind en krijgt elk kind alle ruimte om zich te uiten. Blij, boos, verdrietig, het hoort er allemaal bij. Daarnaast bieden we een veilige omgeving met structuur en regels. De regels worden vaak ook met de kinderen gemaakt, waardoor zij bepaalde regels ook opvolgen. Kinderinspraak is hierbij van toepassing en wordt gestimuleerd. Niet voor niets heeft elke groep vaste pedagogische medewerkers. Samen ruimen we op en samen spelen we om de beurt met iets wat we leuk vinden.

Daarnaast lossen we samen conflicten op, waarbij we onder andere werken met een smiley-systeem. Negatief gedrag wordt niet direct bestraft. We bespreken het met het kind proberen dit gedrag samen om te zetten naar positief gedrag. Wanneer gedrag meerdere malen na waarschuwen blijft plaatsvinden, geven wij het kind een time out. Wij geven hierbij aan waarom, laten het kind even tot rust komen en praten daarna met het kind over de situatie. Daarbij helpen wij het kind zelf mee te denken over een mogelijke positieve oplossing voor een volgende zelfde situatie. Bij het corrigeren van gedrag houden de pedagogisch medewerkers rekening met het kind. In de basis straffen wij niet en proberen wij er samen uit te komen.