banner

Kinderopvang baby’s (0-2 jaar)

Ritme biedt emotionele veiligheid en geeft herkenning, houvast en vertrouwen.

Een baby of dreumes dient de gelegenheid te krijgen om in het tijdloze te zijn zonder opgeschrikt, afgeleid of opgejaagd te worden. Hierdoor kan de baby zich ongestoord ontwikkelen. Zo kan het in nieuwsgierigheid de wereld om zich heen verkennen, ontdekkingen doen, vaardigheden oefenen, indrukken opdoen en verwerken. In deze ongestoorde, dromerige sfeer van rust kan het kind zijn eigen ik ontdekken.  

Eigen babyvriendelijke ruimte

Onze twee babygroepen beschikken over een eigen, babyvriendelijke ruimte. Daar kunnen de baby’s nieuwsgierig en in eigen tempo de omgeving verkennen. Ze spelen met uitdagend speelgoed, afgestemd op de leeftijd. Daarnaast bieden we allerlei leuke activiteiten aan, aangepast aan de belevingswereld en behoeften van uw kind. Zo ontstaat er een mooie mix van spelen, uitdagen, leren en genieten. Bij Happy Kids is de dag opgebouwd volgens een vast ritme dat is afgestemd op hoe uw kind het thuis gewend is. 

Buiten is gezond

Voor kinderen is het goed om regelmatig buiten te komen. Onder begeleiding spelen de baby’s en ukken daarom bij ons buiten, gaan we wandelen of laten we uw kind met uw toestemming buiten slapen. Hiervoor hebben we het zogeheten Lutje Potje babyslaaphuisje. U kunt dit zien als een luxe kinderwagen, waarin uw baby veilig buiten kan slapen. De buitenlucht is goed voor de longetjes en de huid maakt vitamine D aan onder invloed van zonlicht, waardoor de weerstand van uw baby wordt opgebouwd.

Sensitieve responsiviteit

Wij vinden het belangrijk dat onze pedagogisch medewerkers gevoelig zijn voor wat uw kind bezighoudt. Wij gaan actief de interactie aan met uw baby. Onze medewerkers nemen signalen waar en reageren daarop. Ze laten merken dat ze het kind gezien hebben en waarderen en helpen uw kind als dit nodig is. Kenmerken van de sensitieve houding van onze pedagogisch medewerkers zijn: speelsheid, liefhebben, acceptatie, nieuwsgierigheid en empathie. Een sensitieve houding veroorzaakt bij het kind een gevoel van vertrouwen, toegankelijkheid en bereikbaarheid. Dit zijn de voorwaarden voor een veilige hechting.